Zrnková káva Tanzania AA - Balení: 250 g
Zrnková káva Tanzania AA 100% Arabica
Tanzanie je skutečným rájem pro všechny milovníky přírody.
Země ležící ve východní části Afriky je obdivuhodná nejen díky své biodiverzitě, ale také díky lahodné arabice.
Káva se do Tanzanie dostala z nedaleké Etiopie v 16. století a zpočátku ji využívaly především místní kmeny – jako stimulant.
Pěstování Arabiky se v zemi rozvinulo díky Němcům a Britům.
V současnosti je káva jedním z nejdůležitějších exportních produktů Tanzanie.
Na výrobě nápoje se podílí asi 450 000 lidí.
Celých 90 % plantáží vlastní drobní farmáři.
Typická velikost kávových farem v Tanzanii je 0,5-2 ha.
Ročně země vyprodukuje téměř 800 000 pytlů kávy.
Podíl Tanzanie na světovém trhu Arabica je asi 1 %.
Rozlehlé horské oblasti a četné vulkanické svahy jsou skvělou základnou pro rozvoj kávovníků v Tanzanii.
Horké, rovníkové klima země blahodárně působí na unikátní Arabiku.
Teploty v Tanzanii se pohybují mezi 23–27 °C.
Nejvýznamnější kávové oblasti jsou na svazích pohoří Kilimandžáro a Meru a kolem jezera Tanganika.
Arabica v Tanzanii se obvykle pěstuje v nadmořské výšce 1400-1800 m n. m.
Sezóna sklizně zde trvá od července do prosince.
Káva v Tanzanii se zpracovává „za mokra“.
Tanzanská arabika označená symbolem AA se vyznačuje největšími zrny, tedy - nejvýraznější chutí a vůní.
Káva z Tanzanie je skvělou nabídkou pro milovníky silných káv s komplexní chutí.
V tanzanské Arabice dominují ovocné tóny.
Náznaky lesních plodů, ostružin a citrusů jsou vetkány do sladkého čokoládového základu .
Celá chuť je zakončena trochou koření .
Tanzanská káva vás zaujme i svým sladkým, bylinkovým a ovocným aroma .
Výrazná kyselost a dokonalé tělo poskytují další vjemy při degustaci.
Z této Arabiky se dá připravit skvělé cappuccino, latte, café au lait a espresso.
Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 3/5
Chuť - 4/5