Zrnková káva Papua New Guinea Sigri A - Balení: 1 Kg
Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ10-3 Doprava a platba
Zrnková káva Papua New Guinea Sigri A 100% Arabica Více
Zrnková káva Papua New Guinea Sigri A 100% Arabica
Papua Nová Guinea je mimořádně tajemný kout, který se nachází téměř na okraji světa.
Země fascinující kulturou a rajskou přírodou se nachází v Oceánii, ve východní části Nové Guineje a na sousedních ostrovech.
Káva se pravděpodobně objevila na Papui Nové Guineji v 19. století díky německým a britským kolonistům.
Komerční výroba Arabiky však začala až ve 20.letech 20.století, kdy se na území země objevila odrůda Blue Mountain z Jamajky ..
Dnes je káva jedním z předních exportních produktů Papuy Nové Guineje.
Produkcí Arabiky se zabývá téměř 2,5 milionu lidí.
Převládají malé kávové zahrádky (1-2 ha), kde vedle kávovníků jsou další užitkové rostliny.
Celých 85 % kávy pochází od malých pěstitelů.
Celková plocha pěstování Arabiky v Papui Nové Guineji je přibližně 87 000 hektarů.
Ročně země vyprodukuje 100 000-800 000 pytlů kávy.
Podíl papuánské arabiky na světovém trhu je pouze 1 %.
Arabica na Papui-Nové Guineji se pěstuje především na vysočině, v nadmořské výšce 1500-2000 m n. m.
Mezi hlavní kávové oblasti země patří: Simbu, Eastern Highlands, Western Highlands, Morobe a East Sepik.
Vlhké, rovníkové klima a vulkanické půdy poskytují kávovníkům optimální podmínky pro rozvoj.
V Papui Nové Guineji se Arabica vyrábí nejčastěji organicky.
Období sklizně je od dubna do září .
Arabica se sklízí ručně . Plody se zpracovávají „za mokra“ .
Vzhledem k přísným standardům hodnocení kávy v této zemi se Arabica z Papuy-Nové Guineje vyznačuje velmi dobrou kvalitou.
Bohatý chuťový profil zahrnuje šťavnaté červené ovoce, výrazné bylinky a jemné květiny.
Nechybí ani karamelová, čokoládová a ořechová hloubka.
V papuánské Arabice se sladkost prolíná s kořením a jemnost se silou .
Celek zdobí citrusové aroma se zemitými a dřevitými akcenty.
Z této Arabiky se dá připravit skvělé espresso, cappuccino a latte.
Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 1/5
Chuť - 3/5