Zrnková káva Papua New Guinea Sigri A

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

od 171 Kč
Recyklační poplatek zahrnutý v ceně.
ks

Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ10 Doprava a platba

Zrnková káva Papua New Guinea Sigri A 100% Arabica Více

Zrnková káva Papua New Guinea Sigri A 100% Arabica 
... více informací ...

Papua Nová Guinea je mimořádně tajemný kout, který se nachází téměř na okraji světa. 
Země fascinující kulturou a rajskou přírodou se nachází v Oceánii, ve východní části Nové Guineje a na sousedních ostrovech. 
Káva se pravděpodobně objevila na Papui Nové Guineji v 19. století díky německým a britským kolonistům. 
Komerční výroba Arabiky však začala až ve 20.letech 20.století, kdy se na území země objevila odrůda Blue Mountain z Jamajky .. 
Dnes je káva jedním z předních exportních produktů Papuy Nové Guineje. 
Produkcí Arabiky se zabývá téměř 2,5 milionu lidí. 
Převládají malé kávové zahrádky (1-2 ha), kde vedle kávovníků jsou další užitkové rostliny. 
Celých 85 % kávy pochází od malých pěstitelů. 
Celková plocha pěstování Arabiky v Papui Nové Guineji je přibližně 87 000 hektarů. 
Ročně země vyprodukuje 100 000-800 000 pytlů kávy. 
Podíl papuánské arabiky na světovém trhu je pouze 1 %.
Arabica na Papui-Nové Guineji se pěstuje především na vysočině, v nadmořské výšce 1500-2000 m n. m. 
Mezi hlavní kávové oblasti země patří: Simbu, Eastern Highlands, Western Highlands, Morobe a East Sepik. 
Vlhké, rovníkové klima a vulkanické půdy poskytují kávovníkům optimální podmínky pro rozvoj. 
V Papui Nové Guineji se Arabica vyrábí nejčastěji organicky. 
Období sklizně je od dubna do září . 
Arabica se sklízí ručně . Plody se zpracovávají „za mokra“ . 
Vzhledem k přísným standardům hodnocení kávy v této zemi se Arabica z Papuy-Nové Guineje vyznačuje velmi dobrou kvalitou.
Bohatý chuťový profil zahrnuje šťavnaté červené ovoce, výrazné bylinky a jemné květiny. 
Nechybí ani karamelová, čokoládová a ořechová hloubka. 
V papuánské Arabice se sladkost prolíná s kořením a jemnost se silou . 
Celek zdobí citrusové aroma se zemitými a dřevitými akcenty. 
Z této Arabiky se dá připravit skvělé espresso, cappuccino a latte.

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 1/5
Chuť - 3/5

Naposledy navštívené1