Zrnková káva Costa Rica La Pastora Tarrazu - Balení: 1 Kg

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

473 Kč
Recyklační poplatek zahrnutý v ceně.
Skladem
ks

Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ5-3 Doprava a platba

Zrnková káva Costa Rica La Pastora Tarrazu 100% Arabica Více

Zrnková káva Costa Rica La Pastora Tarrazu 100% Arabica 
... více informací ...

Sopky, čisté pláže a deštné pralesy – Kostarika se může pochlubit takto krásnou a pestrou krajinou. 
Malá země ležící ve Střední Americe, mezi Karibským mořem a Tichým oceánem, je důležitým bodem na mapě světa nejen pro milovníky přírody, ale i pro všechny kávové gurmány. 
Arabica se zde objevila na konci 18. století a rychle se stala jedním z nejdůležitějších exportních produktů. 
Právě Kostarika je považována za předchůdce komerčního pěstování Arabiky ve Střední Americe. 
V současnosti se v zemi výrobou kávy zabývá přes 47 000 farmářských rodin. 
Ročně se zde vyrobí asi 1,5 milionu pytlů Arabiky. 
Přestože podíl Kostariky na světovém trhu s kávou je menší než 1 %, aromatická Arabica pocházející z této středoamerické země je vysoce ceněna.
Kostarické kávy jsou známé svými jedinečnými chuťovými profily souvisejícími s oblastí jejich výroby. 
Jednou z nejznámějších oblastí pěstování Arabiky je oblast Tarrazu, která se nachází v centrální části země, nedaleko hlavního města San Jose. 
Tarrazu se nachází v hornaté oblasti s úrodnou sopečnou půdou a dokonalou hydratací. Káva se pěstuje v nadmořské výšce cca 1200-1800 m n. m. 
Výborné přírodní podmínky znamenají, že plantáže nemusí používat pesticidy ani umělá hnojiva. 
Plody se sklízí od prosince do února. 
Káva se zpracovává „mokrou“ metodou. 
V Kostarice se používají nová, často velmi vyspělá technická řešení, které umožňují drobným pěstitelům zpracovávat arabiku sami a eliminují riziko defektů kostarické kávy.
Arabica Costa Rica Tarrazu je zárukou ovocného osvěžení a klasické čokoládové pochoutky. 
Kostarická káva nabízí jedinečnou kombinaci citrusové svěžesti s intenzivním, sladkým aroma. 
Skutečné tajemství Kostariky Tarrazu však lze objevit až po kontaktu s jeho vůní.
Hnědý cukr, ořechy, čokoláda - jeho jedinečné aroma je nezapomenutelné. 


Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 2/5
Chuť - 3/5