Zrnková káva Costa Rica La Pastora Tarrazu - Balení: 500 g
Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ5-2 Doprava a platba
Zrnková káva Costa Rica La Pastora Tarrazu 100% Arabica Více
Zrnková káva Costa Rica La Pastora Tarrazu 100% Arabica
Sopky, čisté pláže a deštné pralesy – Kostarika se může pochlubit takto krásnou a pestrou krajinou.
Malá země ležící ve Střední Americe, mezi Karibským mořem a Tichým oceánem, je důležitým bodem na mapě světa nejen pro milovníky přírody, ale i pro všechny kávové gurmány.
Arabica se zde objevila na konci 18. století a rychle se stala jedním z nejdůležitějších exportních produktů.
Právě Kostarika je považována za předchůdce komerčního pěstování Arabiky ve Střední Americe.
V současnosti se v zemi výrobou kávy zabývá přes 47 000 farmářských rodin.
Ročně se zde vyrobí asi 1,5 milionu pytlů Arabiky.
Přestože podíl Kostariky na světovém trhu s kávou je menší než 1 %, aromatická Arabica pocházející z této středoamerické země je vysoce ceněna.
Kostarické kávy jsou známé svými jedinečnými chuťovými profily souvisejícími s oblastí jejich výroby.
Jednou z nejznámějších oblastí pěstování Arabiky je oblast Tarrazu, která se nachází v centrální části země, nedaleko hlavního města San Jose.
Tarrazu se nachází v hornaté oblasti s úrodnou sopečnou půdou a dokonalou hydratací. Káva se pěstuje v nadmořské výšce cca 1200-1800 m n. m.
Výborné přírodní podmínky znamenají, že plantáže nemusí používat pesticidy ani umělá hnojiva.
Plody se sklízí od prosince do února.
Káva se zpracovává „mokrou“ metodou.
V Kostarice se používají nová, často velmi vyspělá technická řešení, které umožňují drobným pěstitelům zpracovávat arabiku sami a eliminují riziko defektů kostarické kávy.
Arabica Costa Rica Tarrazu je zárukou ovocného osvěžení a klasické čokoládové pochoutky.
Kostarická káva nabízí jedinečnou kombinaci citrusové svěžesti s intenzivním, sladkým aroma.
Skutečné tajemství Kostariky Tarrazu však lze objevit až po kontaktu s jeho vůní.
Hnědý cukr, ořechy, čokoláda - jeho jedinečné aroma je nezapomenutelné.
Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 2/5
Chuť - 3/5