Zrnková káva Colombia Supremo - Balení: 500 g
Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ3-2 Doprava a platba
Zrnková káva Colombia Supremo 100% Arabica Více
Zrnková káva Colombia Supremo 100% Arabica
Kolumbie je nepochybně zemí mimořádných rozmanitostí. Různé geografické a klimatické podmínky a četné sociální kontrasty však nejsou překážkou rozvoje kolumbijského kávového průmyslu.
Počátky pěstování Arabiky v Kolumbii sahají už do 17. století, ale teprve až ve druhé polovině 19. století kolumbijská káva získala značný význam na mezinárodním trhu.
V současnosti tvoří Arabica pěstovaná v Kolumbii až 10 % světové produkce.
O kvalitu kolumbijské kávy se stará Národní federace producentů kávy (Federación Nacional de Cafeteros).
Kolumbijská arabika se pěstuje v nadmořských výškách okolo 1200-2000 m n. m.
Vysokohorský terén, rovníkové klima a úrodná půda, vulkanického původu, poskytují kávovníkům vše, co potřebují pro vynikající růst.
Kolumbijské kávové plantáže jsou obvykle malé a většinou na nich pracují celé rodiny.
V Kolumbii se pěstováním arabiky zabývá více než 500 000 farem.
Plantáže jsou poměrně dost rozptýlené a hlavní kávová oblast se nachází podél And.
Kávovníky obvykle nerostou na plném slunci, ale jsou pod stínem jiných rostlin.
Kolumbie si stále zachováva tradiční metody pěstování Arabiky.
Sklizeň i třídění kávy se zde provádí ručně.
Hlavní sezóna sklizně je však od září do prosince a pak od března do června.
Plody kávy se sbírají ručně. Káva se zpracovává „za mokra“, poté se suší na slunci a ručně třídí.
Supremo je označení kávy kvůli velikosti zrn.
Největší zrna má Kolumbie Supremo Arabica, rozměr 17-18 mm.
Supremo je také označení nejvyšší třídy kolumbijských káv.
Čokoládovou sladkost umocňují osvěžující citrusové tóny a jemné tóny ořechů a hnědého cukru.
Sladkost kolumbijské Arabiky je skryta v jejím karamelovém a kakaovém aroma.
Arabica Colombia Supremo je díky své příjemné ovocné kyselosti dokonale vyvážená.
Oproti Excelso zaujme větší jemností.
Z této Arabiky se dá připravit skvělé espresso.
Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 2/5
Chuť - 4/5