Zrnková káva Colombia Excelso - Balení: 1 Kg

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

462 Kč
Recyklační poplatek zahrnutý v ceně.
Skladem
ks

Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ4-3 Doprava a platba

Zrnková káva Colombia Excelso 100% Arabica Více

Zrnková káva Colombia Excelso 100% Arabica  
... více informací ...

Kolumbie, země která se nachází na severozápadě Jižní Ameriky, je v současnosti jedním ze tří největších producentů kávy na světě. 
Přestože je země známá svými četnými sociálními a kulturními kontrasty, výroba kávy Arabika je založena na společných hodnotách všech pěstitelů. 
Odhodlání, se kterým farmáři přistupují k pěstování kávy, je zárukou té nejvyšší kvality.
V této jihoamerické zemi vyrábí kávu více než 500 000 rodin. V Kolumbii většinou převažují malé farmy. 
Plocha u většiny plantáží nepřesahuje 2 ha. 
Veškeré práce, jak během sklizně, tak i po ní, provádějí sami zemědělci. 
Kolumbie ročně vyrobí přibližně 11 milionů pytlů Arabiky. 
Přes 85 % kávy jde na export do celého světa.
Kolumbijská káva se pěstuje v nadmořských výškách okolo 1200-2000 m n. m. 
V Kolumbii je takových oblastí asi 10 %. 
Průměrné roční teploty se tam pohybují od 17 °C do 24 °C. 
Optimální podmínky pro kávovníky, jsou zajištěny mírnými srážkami a konstatními slunečními paprsky. 
Kávové plantáže jsou většinou na svazích hor v pásu, který se táhne od jihu k severu. 
Hlavní pěstitelské oblasti Arabiky jsou Medellin, Ibague Manizales, Cali, Neiva a Popayan. 
Díky specifickým geografickým a mikroklimatickým podmínkám lze kávu sklízet téměř po celý rok. 
Hlavní sezóna sklizně je však od září do prosince a pak od března do června. 
Plody kávy se sbírají ručně. Káva se zpracovává „za mokra“, poté se suší na slunci a ručně třídí. 
Excelso je označení kolumbijské kávy kvůli velikosti zrn. 
Arabica Colombia Excelso má poměrně velká zrna o rozměrech 15-16 mm (o něco menší než Supremo).
Arabica Colombia Excelso je dokonale vyrovnaná s čistou chutí a jemnou sladkostí. 
Tajemství kolumbijské kávy je ve skvělé harmonii všech v ní přítomných tónů. 
Čokoládový základ obsahuje nádechy ořechů a citrusů. 
Skvělým detailem kolumbijské kávy je její brusinková kyselost. 
Kolumbijská káva je extrémně výrazná díky svému intenzivnímu, čokoládově-citrusovému aroma. 
Z této Arabiky se dá připravit lahodné latte.


Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 2/5
Chuť - 4/5

Naposledy navštívené1